Nodeloos kwellen van dieren is strafbaar !

27 mei 2015
 mei 27, 2015
Category news

Het nodeloos kwellen van dieren op Curaçao is strafbaar, dit conform artikel 3:10 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao. Een straf is mogelijk van ten hoogste een maand of een geldboete van de tweede categorie (5.000 gulden).Het gaat in dit geval om kwellingen als het nodeloos pijn doen van een dier door de gezondheid van de dier te benadelen en van verzorging te onthouden.

Het Wetboek van Strafrecht geeft ook specifieke voorbeelden zoals het castreren van een dier anders dan door een dierenarts, een hond als trekkracht te gebruiken, de oorschelpen van een hond te verkleinen en de staartwervelkolom van een dier te verkorten.
Iedere burger kan hiervan aangifte doen. Dit moet gebeuren bij de dichtstbijzijnde politiebureau. Het beste is om een aangifte gepaard te laten gaan van een gedegen verslag en video- en/of fotomateriaal waarop het strafbare feit zichtbaar is.
Er zijn een tal van organisaties die u bij het doen van aangifte bij de politie met raad en daad kunnen bijstaan. Op Curaçao zijn vele organisaties actief waaronder de Dierenbescherming Curaçao, de Curaçao Animal Rights Foundation (CARF), Stichting Dierenhulp Curaçao, Stichting DOG, Pets Rescue Curaçao, Kuida Kabai (Paardenzorg), Rescue Paws Curaçao, Alle Hadoc, i-Animal Foundation, Curaçao Animal Rescue and Education (CARE) en dierenbeschermers als Stanley Ignacio.

Geef een reactie